• darkblurbg
    Huize Rensen

Elke dag zien en ervaren we dat een actieve dagbesteding met de juiste prikkels de zelfredzaamheid bevordert. Huize Rensen in hartje Emmen leent zich voor het ondernemen van allerlei gezellige en zinvolle activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van het mooie Raadhuisplein, de markt en het Rensenpark naast de deur. Ook de bibliotheek is op loopafstand, net als de Grote Kerk waar regelmatig exposities en concerten georganiseerd worden.

Huize Rensen is gelegen in het centrum van Emmen. 
Vanaf augustus 2022 heeft Zorggroep de Hooimijt deze villa in gebruik genomen. De bezoekers van het Kantongerecht zijn allen meegegaan naar deze nieuwe locatie genaamd Huize Rensen.

Huize Rensen is omringd door een prachtige bloementuin met aanlegde terrassen en biedt volop de mogelijkheid om lekker buiten te zijn met elkaar. 

In de activiteitenruimte en/ of de werkplaats kunnen bezoekers hun creatieve talenten uitoefenen, bijvoorbeeld: tekenen, schilderen, naaien of bloemschikken. Onze medewerkers bereiden dagelijks een gevarieerde gezonde maaltijd. Uiteraard wordt het op prijs gesteld als bezoekers helpen bij de voorbereidingen, zoals aardappels schillen of groenten snijden.