WMO

Om in aanmerking te komen voor een indicatie vanuit de WMO, dient u te worden aangemeld bij de Toegang (0800-1525). Aan de hand van een gesprek met de Toegang wordt er gekeken of er sprake is van een maatwerkvoorziening. Het gesprek met de Toegang zal bij u thuis plaatsvinden in de vorm van een keukentafelgesprek. Als er een maatwerkvoorziening wordt toegekend, zal u cliënt worden van de hoofdaanbieder van het gebied waar u woont.

Gebied
Hoofdaanbieder

Woonplaats

De Velden
Thalia Thuiszorg

Amsterdamscheveld, Erica, Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Schoonebeek, Zandpol

De Blokken
Dokter Schoonmaak-ondersteuning

Barger-Compascuum, Barger-Oosterveen, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Nieuw-Dordrecht, Nieuw-Schoonebeek, Oranjedorp, Weiteveen, Zwartemeer

De Monden
Dokter Schoonmaak-ondersteuning

Emmer-Compascuum, Emmer-Erfscheidenveen, Foxel Scholtenskanaal, Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Weerdinge

Emmen Zuid
Promens Care

Bargeres, Delftlanden, Noordbarge, Parc Sandur, Rietlanden, Wilhelmsoord, Zuidbarge

Emmen Noord
Athome First

Bargermeer/Meerveld, Emmen Centrum, Emmermeer, Westenesch

Emmen Oost
Athome First

Angelslo, Barger-Oosterveld, Emmerhout, Emmerschans

Zorggroep de Hooimijt heeft een contract met alle hoofdaanbieders om invulling te geven aan WMO dagbesteding. De startdatum en het gewenste aantal dagen dat u de dagbesteding wilt gaan afnemen wordt besproken in een gesprek met de hoofdaanbieder en Zorggroep de Hooimijt.  Uitbreiding van het aantal dagdelen gaat in afstemming met de hoofdaanbieder. In geval van herindicatie wordt u opnieuw aangemeld bij de Toegang en er zal opnieuw een keukentafelgesprek plaatsvinden.

WLZ

Ook kan het zo zijn dat u (in de loop van de tijd) in aanmerking komt voor een indicatie die valt onder de Wet langdurige zorg (WLZ). Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u op de wachtlijst wordt geplaatst voor opname in een verpleeghuis en er ter overbrugging dagbesteding wordt ingekocht bij Zorggroep de Hooimijt. De WLZ aanvraag wordt over het algemeen gedaan door de casemanager in afstemming met de directe betrokkenen. Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) beoordeelt of u in aanmerking komt voor een indicatie vanuit de WLZ.