• darkblurbg
    Het Kantongerecht

Elke dag zien en ervaren we dat een actieve dagbesteding met de juiste prikkels de zelfredzaamheid bevordert. Het Kantongerecht in hartje Emmen leent zich voor het ondernemen van allerlei gezellige en zinvolle activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van het mooie Raadhuisplein, de markt en het nieuwe Rensenpark naast de deur. Ook de bibliotheek is op loopafstand, net als de Grote Kerk waar regelmatig exposities en concerten georganiseerd worden.

Het Kantongerecht is een rijksmonument en stamt uit 1855. Het is een van de weinige mooie oude gebouwen die nog zijn overgebleven in het stadscentrum van Emmen. Van 1911 tot 2014 was hier het Kantongerecht gehuisvest. Het is een sfeervol gebouw met veel authentieke details. In twee royale zalen bieden we twee groepen van zo’n 10 personen een plezierige en passende dagbesteding.

In het Atelier, een prachtige ruimte met schouw, kunnen bezoekers hun creatieve talenten uitoefenen, bijvoorbeeld: tekenen, schilderen, naaien of bloemschikken. Onze (vrijwillige) kok bereidt de dagelijkse maaltijden in een professionele keuken. Uiteraard wordt het op prijs gesteld als bezoekers helpen bij de voorbereidingen, zoals aardappels schillen of groenten snijden. Als het weer het toelaat, drinken we ons kopje koffie of thee op ons kleine, maar gezellige terras. Hier staan ook de kruiden die we gebruiken voor onze maaltijden.