Dagbestedingslocaties gesloten tot 6 april 2020

Gepubliceerd op: 13-03-2020

Beste lezer,

In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van het corona virus COVID-19 tegen te gaan. De maatregelen die in Noord-Brabant zijn genomen, gelden nu voor heel Nederland. Dat adviseert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu aan de Rijksoverheid.

Gisteren hebben wij met de GGD afstemming gehad hoe wij de raadgeving vanuit het RIVM het beste op kunnen volgen. Advies is om kwetsbare ouderen niet te vervoeren en sociale contacten (in groepen) zoveel mogelijk te vermijden.
Vandaar uit hebben wij de volgende maatregel getroffen waarmee wij het advies van het RIVM en de GGD opvolgen:
Omdat wij binnen de dagbestedingslocaties van Zorggroep de Hooimijt zeer kwetsbare ouderen ontvangen is het besluit om tot en met 6 april de dagzorg te sluiten. Dit geldt voor alle vijf locaties.

Onze medewerkers gaan in deze periode de ondersteuning op een andere wijze continueren.
Dit zal betekenen dat wij op de dagen dat de cliënt normaal de dagbesteding bezoekt dagelijks een aantal bel momenten hebben met de cliënt over hoe het met hen gaat en waar wij kunnen ondersteunen. Wij stemmen dit af met de cliënt en familie en de casemanagers dementie.

Onze medewerkers kunnen bij nieuwe clienten een telefonisch intakegesprek doen. De dagzorg kan dan ingezet worden op het moment dat de RIVM de maatregelen weer heeft afgebouwd. Bij dringende hulpvraag kunnen nieuwe cliënten ook gewoon mee in de ondersteuning die onze medewerkers bij de cliënten op afstand bieden.

Alle onze cliënten zijn gebeld en worden daarnaast geïnformeerd door middel van een brief.

Bij vragen vernemen we het graag.

Met vriendelijke groet

Team de Hooimijt