Levende have oude zoo zorgt voor opschudding

Gepubliceerd op: 09-03-2017

EMMEN – Het heeft al enkele bezoekers flink doen schrikken: de levende have in de oude kinderboerderij van de voormalige dierentuin in Emmen. ‘Het zal toch niet zo zijn dat Wildlands een paar boerderijdieren is vergeten mee te nemen?’, vroegen enkele voorbijgangers zich af.

 

Daar is gelukkig geen sprake van. De kinderboerderij wordt inmiddels bestierd door Zorggroep de Hooimijt, die dagbesteding biedt aan hulpbehoevende ouderen met een verminderde regie – of verlies aan regie – over het eigen leven. De geiten en varkens die er te zien zijn, zijn dus de nieuwe bewoners van het park. De kinderboerderij is momenteel gesloten en gaat zaterdag 18 maart open – exact een jaar nadat Koning Willem-Alexander Wildlands opende.

De heropende kinderboerderij is een initiatief van Sinie Fischer uit Emmer-Compascuum. Zij is directrice van de Hooimijt, die een vestiging heeft in het oude Kantongerecht in Emmen en een locatie in Weerdinge. Met de ouderen in Emmen werd vaak uitgeweken naar het Raadhuisplein of de bibliotheek. In het oude dierenpark werd ook geregeld een wandeling gemaakt, maar door de komst van de kinderboerderij zorgt Sinie Fischer voor meer vertier voor ‘haar’ ouderen.