Maatregelen RIVM corona virus - Dagzorg van Zorggroep de Hooimijt op vrijdag 13 maart gesloten

Gepubliceerd op: 13-03-2020

In heel Nederland zijn extra maatregelen nodig om verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. De maatregelen die in Noord-Brabant zijn genomen, gelden nu voor heel Nederland. Dat adviseert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  aan de Rijksoverheid.

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ziet steeds meer patiënten waarbij de bron van besmetting niet duidelijk is. Ook blijkt na de analyse van virussen van patienten, dat ze onderling vaak verschillen. Dit vormt een aanwijzing dat het virus zich in Nederland aan het verspreiden is. Om wijde verspreiding tegen te gaan, adviseert het RIVM nu maatregelen te nemen.

De maatregelen zijn erop gericht dat mensen minder contact met elkaar hebben en dat mensen met klachten thuis blijven. Als de verspreiding langzamer gaat, zijn er minder mensen tegelijkertijd ziek. De zorg voor patiënten kan hierdoor de komende tijd beter gewaarborgd blijven.

Omdat wij binnen de dagbestedingslocaties van Zorggroep de Hooimijt zeer kwetsbare ouderen ontvangen hebben wij besloten vrijdag 13 maart de dagzorg te sluiten. 
Met het team gaan wij nu een plan trekken hoe we de komende weken tot 31 maart onze doelgroep toch zo goed mogelijk kunnen blijven ondersteunen.